Expo Houten

Lanova presenteert modulair laadstation op Tankstation Vakbeurs

Lanova introduceert een nieuw snellaadstation op de beursvloer van de Tankstation Vakbeurs. Dit modulair op te bouwen DC-laadstation is geschikt om elk type elektrische auto in korte tijd volledig op te laden. Het vermogen van de lader kan eenvoudig uitgebreid worden door middel van uitneembare powerstacks. De vakbeurs vindt plaats op woensdag 6 en donderdag 7 november in Expo Houten.

De eerste plaatsing van het nieuwe snellaadstation staat gepland bij een tankstation van Avia in Enter. Op dit nieuwe station, dat voorzien is van de nieuwste technologieën en een uitgebreid aanbod aan brandstoffen krijgt, mag een slimme snellader niet ontbreken.

“Het snellaadstation waarvan het vermogen op ieder gewenst moment aangepast kan worden en geschikt is voor alle elektrische voertuigen is uniek in zijn soort”, aldus het bedrijf. Het Lanova snellaadstation is modulair op te bouwen van 75 tot 300 kW. “Op ieder gewenst moment is het mogelijk om ervoor te kiezen het station uit te breiden met behulp van modulaire powerstacks. Dit maakt het laadstation zeer geschikt voor verschillende bedrijfstakken: tankstations, horeca en openbare ruimte.”

Toename van de vraag
Lanova werd twee jaar geleden opgericht vanuit de huidige directie van zusterbedrijf TSE in samenwerking met specialisten op het gebied van automotive en elektrisch rijden. De vraag naar kwalitatief goede laadstations met vooruitstrevende technologieën is de afgelopen jaren erg toegenomen. De focus van Lanova heeft de afgelopen jaren met name gelegen op particulier en zakelijk laden (AC). Op de achtergrond zijn de voorbereidingen voor het vermarkten van snellaadstations (DC) al vrij snel begonnen.

Het 15-inch kleurendisplay geeft de mogelijkheid tot adverteren of de gebruiker te voorzien van actuele informatie. Het display is voorzien van een meertalige gebruiksvriendelijke interface. Om het maximale laadvermogen te waarborgen kunnen de Lanova snellaadstations worden uitgerust met watergekoelde CCS-2 kabels. Gelijktijdig opladen van twee of meer voertuigen is mogelijk door toepassing van het slimme ‘parallel charging’ systeem. De stijlvolle behuizing is gemaakt van gepoedercoat RVS en is te leveren in iedere gewenste RAL-kleur. Vrijwel alle laadstations van Lanova zijn te personaliseren in iedere gewenste huisstijl.

De Tankstation Vakbeurs 2019 vindt op woensdag 6 en donderdag 7 november plaats in Expo Houten. Nog geen ticket? Bestel je kaart dan op de registratiepagina. 

Meer nieuws

Kuster Energy in Groenlo winnaar van Tankstation Challenge

De winnaar van de tweede editie van de Tankstation Challenge is het nieuwe Multi Fuel Service Station van Kuster Energy in Groenlo. Tijdens de netwerkborrel op de eerste dag van de Tankstation Vakbeurs kreeg het Achterhoekse familiebedrijf de prijs uitgereikt. Het tankstation van Bie Olthof uit Nijverdal ging er met de zilveren medaille vandoor. De… Lees verder ›

Fotoreportage: Tankstation Vakbeurs 2019

Kijk terug op de vijfde editie van de Tankstation Vakbeurs. Twee dagen lang stond Expo Houten volledig in het teken van (alternatieve) brandstoffen, carwash en convenience. Op de eerste dag stond het Nationaal Tankstation Congres op het programma en de uitreiking van de Tankstation Challenge. Meer dan honderd exposanten presenteren hun innovaties, diensten en oplossingen… Lees verder ›

Merken kiezen persoonlijke aanpak om afvalscheiding aantrekkelijker te maken

Naarmate de concurrentie om aandacht van de consument toeneemt en meer aankoopbeslissingen worden gebaseerd op de milieukenmerken van een product of dienst, is het, om echt op te vallen, belangrijker dan ooit om duurzame productinnovatie te combineren met creatieve communicatie. Bij Glasdon ontwerpen we onze producten door gebruik te maken van gerecyclede en recyclebare materialen…. Lees verder ›