Expo Houten

Carwash speelt grote rol op Tankstation Vakbeurs 2019

Een bezoek aan de Tankstation Vakbeurs is erg interessant voor carwash-ondernemers, omdat veel grote – en kleine – spelers uit de branche een stand bemannen op Expo Houten. Naast het ontdekken van nieuwe ontwikkelingen en innovaties, is het event dat op 6 en 7 november gehouden wordt, ook ideaal om te netwerken. Daarnaast zijn er een aantal zeer interessante workshops en een Carwash Seminar te volgen, waarvan er een aantal worden uitgelicht in dit artikel.

Op woensdag 6 november staan twee workshops op het programma die erg de moeite waard zijn voor carwash-professionals. Zo vindt deze dag van 11.45 tot 12.30 in Workshopzaal I de sessie ‘De carwashcoach schiet te hulp’ plaats. In deze presentatie vertelt Marcel van der Lans over zijn ervaringen bij het helpen en ondersteunen van carwash-medewerkers. Hij geeft tips over klantbenadering en over hoe ondernemers het beste uit hun werknemers kunnen halen. Van der Lans is een enthousiaste en ervaren spreker dus is het zeker de moeite waard om zijn workshop bij te wonen. In dit artikel op CarwashPro werd al aandacht besteed aan zijn werk voor WashTec.

Op dezelfde woensdag vindt van 15.00 tot 15.45 uur de lezing ‘Effect van een vloer op de klantbeleving’ plaats in Workshopzaal I. Joost Hermans van Mesa Coatings gaat in deze sessie dieper in op het belang van een goede vloer. In wasgelegenheden moet er veilig gewerkt kunnen worden en een grip- en slijtvaste vloer is dan ook onmisbaar. Ook moet de ondergrond in carwashes en bij tankstations bestand zijn tegen chemicaliën en oliën. Hermans verduidelijkt aan welke eigenschappen een vloer moet voldoen. CarwashPro besteedde al eerder aandacht aan deze materie.

Carwash Seminar

Op de tweede dag van de Tankstation Vakbeurs vindt de eerste editie van het Carwash Seminar plaats. Op 7 november moeten deze drie interactieve presentaties voor meer verdieping zorgen. Het Carwash Seminar vervangt het Carwash Forum. Onderwerpen als het gebruik van chemie, de opkomst van nieuwe betaalsystemen en ontwikkelingen op het gebied van truckwash staan op het programma. Het seminar vindt van 11.00 tot 12.30 uur plaats in Workshopzaal I op donderdag 7 november in Expo Houten.

Thijs Koelewijn van Qlean-Tec bijt om 11.00 uur het spits af met zijn lezing ‘De Carwash als Huiskamer’. Hoe zorg je er als carwash-ondernemer voor dat je bedrijf schoon blijft en je medewerkers met de meest betrouwbare en veilige materialen werken? Hoe voorkom je geurhinder? Koelewijn benadrukt het belang van chemie in wasgelegenheden.

Moderne klant

De tweede spreker is Sebastiaan van der Burg van ACE Carwash Systems. Hij staat van 11.30 tot 12.00 uur in Workshopzaal I. De presentatie ‘Nut en noodzaak van betaalsystemen in de carwash’ belicht het belang van verschillende betaalmogelijkheden. De moderne klant is veeleisend en verwacht op verschillende manieren te kunnen afrekenen. Gemak en snelheid staan daarbij op de eerste plaats. Ook het bevorderen van de doorstroom is een thema waar veel carwash-ondernemers mee bezig zijn. Dat kan door slimme betaalsystemen te plaatsen.

Jeffrey Broere van HB Truckwash sluit de eerste editie van het Carwash Seminar af. In zijn presentatie gaat hij dieper in op zijn achtergrond, het ontstaan van zijn bedrijf en hoe het concept van HB Truckwash inspeelt op een behoefte. Ook wachttijdverkorting en de verjonging in de truckbranche komt aan bod in deze presentatie.

Zowel de workshops als het Carwash Seminar zijn gratis te bezoeken. Registreren is gewenst, want het aantal plekken is beperkt. Inschrijven kan hier.

Meer nieuws

Kuster Energy in Groenlo winnaar van Tankstation Challenge

De winnaar van de tweede editie van de Tankstation Challenge is het nieuwe Multi Fuel Service Station van Kuster Energy in Groenlo. Tijdens de netwerkborrel op de eerste dag van de Tankstation Vakbeurs kreeg het Achterhoekse familiebedrijf de prijs uitgereikt. Het tankstation van Bie Olthof uit Nijverdal ging er met de zilveren medaille vandoor. De… Lees verder ›

Fotoreportage: Tankstation Vakbeurs 2019

Kijk terug op de vijfde editie van de Tankstation Vakbeurs. Twee dagen lang stond Expo Houten volledig in het teken van (alternatieve) brandstoffen, carwash en convenience. Op de eerste dag stond het Nationaal Tankstation Congres op het programma en de uitreiking van de Tankstation Challenge. Meer dan honderd exposanten presenteren hun innovaties, diensten en oplossingen… Lees verder ›

Merken kiezen persoonlijke aanpak om afvalscheiding aantrekkelijker te maken

Naarmate de concurrentie om aandacht van de consument toeneemt en meer aankoopbeslissingen worden gebaseerd op de milieukenmerken van een product of dienst, is het, om echt op te vallen, belangrijker dan ooit om duurzame productinnovatie te combineren met creatieve communicatie. Bij Glasdon ontwerpen we onze producten door gebruik te maken van gerecyclede en recyclebare materialen…. Lees verder ›