Expo Houten

WashTec demonstreert roll-over SmartCare op de Tankstation Vakbeurs

WashTec laat op de Tankstation Vakbeurs hun slimme roll-over SmartCare zien. Opvallend aan deze roll-over is het formaat, maar ook dat de machine ‘smart’ is. Als exploitant heb je online toegang tot de instellingen en je kunt op afstand de prijsinstelling, chemiedosering en wasprogramma’s aanpassen.

WashTec zelf noemt de nieuwe roll-over SmartCare ‘uniek in de huidige carwashbranche’. Dankzij remote acces kan de exploitant met een klik op de muis alle instellingen inzien, controleren en afstellen. Voor de instellingen op gebied van prijs, chemie en programma’s is geen servicemonteur meer nodig. Je kunt zo overschakelen van zomer- naar winterstand of wasprogramma’s op het actuele weer afstemmen.

Met de WashTec SmartCare worden de chemieproducten waar nodig automatisch gedoseerd. Dat voorkomt onjuiste doseringen en stilstand door ontbrekende waschemicaliën.

Doorrijbreedte
Ook opvallend aan deze roll-over is de doorrijbreedte van 2,66 meter. De roll-over is geschikt voor brede voertuigen die voorheen niet in een conventionele WashTec autowasinstallatie konden worden gewassen. Voor de exploitant een ‘overduidelijk concurrerend voordeel’, aldus WashTec in de aankondiging. De hoogte van de SmartCare is per vijf centimeter af te stemmen voor maximale benutting van de washal.

Dankzij de zwenkbare sproeikoppen zorgt de nieuwe roll-over voor een optimale verdeling en een verbeterde oppervlakdekkende opbrengst van het schuim, zowel bij kleine als bij grote voertuigen. Het veiligheidsglas is aan de achterzijde bedrukt en bestand tegen de waschemie, eenvoudig te reinigen en duurzaam. Een echte ‘eyecatcher’, zegt de leverancier.

Borstels
Met FlexControl worden de SofTecs zijborstels aangestuurd via een sensorgestuurde aansturing in combinatie met een traploos instelbare schuinopstelling van de borstels. In combinatie met een borsteldiameter en borsteldrukregeling kunnen de zijborstels dichter op het voertuig wassen, van het dak tot aan de dorpel. Met flexibel zwenkbare borstelassen wassen de multi-dimensionale MultiFlex zijborstels met een optimaal voertuigcontact ook aan de achterzijde bij ronde voertuigvormen en dakspoilers.

Hogedrukstraal
Extreem vervuilde voertuigen worden met een hogedrukstraal getackeld. De zogeheten TurboNozzles, een roterende puntstraal, zorgen voor een voorreiniging met een hogedrukstraal. En door de schuinopstelling van de hogedruk-sproeikoppen worden alle oppervlakken van het voertuig gereinigd. Door de dakblaasmond droogt de WashTec SmartCare roll-over beter dan zijn voorgangers

Meer nieuws

Kuster Energy in Groenlo winnaar van Tankstation Challenge

De winnaar van de tweede editie van de Tankstation Challenge is het nieuwe Multi Fuel Service Station van Kuster Energy in Groenlo. Tijdens de netwerkborrel op de eerste dag van de Tankstation Vakbeurs kreeg het Achterhoekse familiebedrijf de prijs uitgereikt. Het tankstation van Bie Olthof uit Nijverdal ging er met de zilveren medaille vandoor. De… Lees verder ›

Fotoreportage: Tankstation Vakbeurs 2019

Kijk terug op de vijfde editie van de Tankstation Vakbeurs. Twee dagen lang stond Expo Houten volledig in het teken van (alternatieve) brandstoffen, carwash en convenience. Op de eerste dag stond het Nationaal Tankstation Congres op het programma en de uitreiking van de Tankstation Challenge. Meer dan honderd exposanten presenteren hun innovaties, diensten en oplossingen… Lees verder ›

Merken kiezen persoonlijke aanpak om afvalscheiding aantrekkelijker te maken

Naarmate de concurrentie om aandacht van de consument toeneemt en meer aankoopbeslissingen worden gebaseerd op de milieukenmerken van een product of dienst, is het, om echt op te vallen, belangrijker dan ooit om duurzame productinnovatie te combineren met creatieve communicatie. Bij Glasdon ontwerpen we onze producten door gebruik te maken van gerecyclede en recyclebare materialen…. Lees verder ›