Tankstation Challenge: op zoek naar de beste tankshop van Nederland

De winnaar van de tweede editie van de Tankstation Challenge is het nieuwe Multi Fuel Service Station van Kuster Energy in Groenlo. Tijdens de netwerkborrel op de eerste dag van de Tankstation Vakbeurs kreeg het Achterhoekse familiebedrijf de prijs uitgereikt. Het tankstation van Bie Olthof uit Nijverdal ging er met de zilveren medaille vandoor. De derde prijs was voor Shell-station De Jong uit Katwijk.

Het nieuwe tankstation van Kuster Energy langs de N18 in Groenlo, dat afgelopen zomer de deuren opende, scoorde zowel bij de drie mystery visits als in de vakjuryronde hoge ogen. “Dit is een zeer fraai, modern en eigentijds station met een groot assortiment en mooie bakkerij. Een unieke locatie met vergaderruimtes en lokale producten. De medewerkers zijn zeer gastvrij. Dit station is klaar voor de toekomst, niet alleen in de shop maar zeker ook op het voorterrein.”

Ook de nummer twee, Bie Olthof uit Nijverdal, scoorde op heel veel onderdelen uitstekend volgens de jury. “Service en vriendelijke bediening staan in een hoog vaandel op deze locatie, je voelt dat dit station veel vaste bezoekers heeft. Onlangs werd een prachtige, mooie, moderne zitgelegenheid boven gebouwd. Dit is een prachtig voorbeeld van ondernemers die constant op zoek gaan naar manieren en kansen om hun locatie verder te verbeteren.”

Shell station De Jong Katwijk – de nummer drie – viel op door de warme sfeer, volop zitmogelijkheden en een uitgebreide kaart. “Zelfs warme avondmaaltijden zijn er verkrijgbaar. Er draaide zelfs een kip in de grill. Leuk assortiment, ook om cadeautjes of keukengerei aan te schaffen.”

 

Mystery shoppers

Het onderzoek wordt uitgevoerd door onafhankelijke shoppers om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de locaties. Elke tankshop wordt drie keer bezocht, door drie verschillende mystery shoppers, op drie verschillende momenten. Deze bezoeken zullen na de zomerperiode in september van start gaan. Na afloop van elk bezoek krijgen de deelnemende tankstations een duidelijk inzicht in hun eigen prestaties.

Na de voorrondes worden de uiteindelijke finalisten bezocht en beoordeeld door de vakjury. Naast hoofdredacteur Remco Nieuwenbroek van TankPro en Elles De Pijper, de winnares van vorig jaar, bestaat de jury uit deskundigen die stuk voor stuk hun sporen in de sector hebben verdiend. Naast Foodcourt (Sligro) nemen onder meer Newco Europe, Van Oers Snacks, Lavazza, AB Interieurbouw en Breaking Habits plaats in de jury.

In het zonnetje

De Tankstation Challenge is bedoeld om tankstations uit te dagen, te laten zien welke mooie stappen er in de markt gezet zijn én natuurlijk de beste shops in het zonnetje te zetten. Doel is bovendien om ondernemers te helpen bij het verbeteren van hun tankshop en advies te geven hoe ze hun prestaties naar een (nog) hoger plan kunnen tillen. Deelnemers die dat willen krijgen tools, tips en tricks om dit te realiseren.

De verkiezing is bedoeld voor zowel zelfstandige tankstation-ondernemers, clusters als maatschappijlocaties die een shop met een bakery exploiteren. Per inschrijving mogen maximaal drie tankstations worden aangemeld. In de eerste ronde wordt elke locatie drie keer bezocht, door drie verschillende personen. Na afloop van elk bezoek krijgen deelnemers een beoordelingsrapport toegestuurd. Deze mystery visits vinden plaats in september. De finalisten worden in oktober door de vakjury bezocht.

De Tankstation Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door: