10 & 11 november 2021, Expo Houten

Virtueel afhaalsysteem maakt van tankstations multifunctioneel servicepunt

Koeltechniekspecialist Smeva uit Valkenswaard laat op woensdag 10 en donderdag 11 november 2021 tijdens de Tankstation Vakbeurs in de Expo in Houten live zien hoe de nieuwe virtuele reserverings- en afhaalmodule Viresmo werkt. Hiermee kunnen tankstations 24/7 als servicepunt en stoplocatie dienen voor het ophalen van gekoelde food- en drankproducten. Daarmee spelen ze in op actuele foodtrends als mentaal gemak, minder voedselverspilling en lokale samenwerking.

“Op de stand van Smeva kunnen bezoekers van de Tankstation Vakbeurs onder andere zien en ervaren hoe het hele proces van bestellen tot afhalen van gekoelde food- en drankproducten verloopt”, vertelt commercieel directeur Joshua Winnen van Ake Ideal Nordcap. Deze importeur van food- en horeca-apparatuur heeft Viresmo deze zomer op de Nederlandse markt gebracht.

Smeva uit Valkenswaard is een van de dealers van Ake Ideal Nordcap. Op standnummer 30 op de Tankstation Vakbeurs presenteren zij als eerste live hoe het virtuele afhaalsysteem werkt. De Viresmo is tevens hun inzending voor de innovatieprijs van de Tankstation Vakbeurs 2021.

Viresmo is een afkorting van Virtuele Reserverings Module. Het bestaat uit een gekoeld versboxsysteem met 8 tot 14 modulair in te delen vakken dat eenvoudig te koppelen is aan een website of webshop. Dit slimme en ‘on demand’-afhaalsysteem werkt als volgt: klanten bestellen online een koelverse maaltijd, foodproduct of drank. Ze ontvangen een code die gekoppeld is aan het systeem. Daarmee opent de klant de bijbehorende versbox. Hij kan zijn bestelling 24/7 afhalen op een voor hem geschikt tijdstip.

Servicepunt en stoplocatie

Met name voor onbemande tankstations en pompstations die een buurtfunctie hebben, biedt Viresmo kansen. Zij kunnen daardoor (na sluitingstijd) fungeren als een servicepunt en stoplocatie. Daarmee spelen ze in op de trend naar mentaal gemak: consumenten die onderweg zijn naar huis stoppen bij het tankstation en nemen de bestelde boodschappen, verpakte (en gekoelde) maaltijden of pakketten mee.
Daarnaast kunnen onbemande tankstations als servicepunt dienen voor producten van een lokale cateraar/horecabedrijf of van bakkers, slagers of andere foodspecialisten. Voordeel is dat deze bedrijven de kosten samen delen. Hiermee haakt Viresmo aan bij de trend om lokaal samen te werken.

Woyti en Graaggedaan.nl

Het Viresmo-afhaalsysteem beschikt over de slimme vending app-tool Woyti, welke uitermate geschikt is voor bedrijven in de foodservice die to go- producten aanbieden. “Je kunt hiermee inspelen op voedselverspilling door dagverse producten die ‘over’ zijn hier aan te bieden. De consument kan zo online en op afstand de beschikbaarheid en voedselinformatie zien en desgewenst de producten reserveren”, vertelt de commercieel directeur van Ake Ideal Nordcap.
Voor pomphouders die consumenten optimaal bestelgemak willen bieden bij de aanschaf van bijvoorbeeld broodjes of maaltijdboxen, is een koppeling met een gepersonaliseerde webshop van Graaggedaan.nl een optie. Bij dit e-commerce platform betalen pompshophouders geen provisie over de bestellingen, maar een vast laag maandelijks bedrag voor gebruik van de software. Op de stand van Smeva krijgen beursbezoekers meer informatie over dit platform.

Over Ake Ideal Nordcap

Ake Ideal Nordcap uit Waddinxveen vertegenwoordigt verschillende merken van fabrikanten van koel-, vries-, bak- en kookapparatuur. Voor Viresmo werkt Ake Ideal Nordcap nauw samen met zorgvuldig geselecteerde dealers in Nederland zoals Smeva. Zij verzorgen de service en het onderhoud van de Viresmo.

Meer nieuws

Nieuw: Cleanpanel reclamepanelen

Onderhoudsarme kunststof panelen met full-colour bedrukking Iedere carwashondernemer weet: het oog wil ook wat. Een schone, blinkende wasstraat straalt professionaliteit uit en draagt bij aan de klanttevredenheid. Speciaal voor de carwash industrie ontwikkelde Cleanbuild BV het Cleanpanel paneel: kunststof wand- en plafondbekleding die makkelijk schoon te houden is. Sinds kort is het ook mogelijk de… Lees verder ›

Ísey Skyr schudt het zuivelschap op met de meest unieke smaken

Dé originele IJslandse skyr, Ísey Skyr, is een gamechanger in het zuivelschap Sinds 2018 mogen we in Nederland langzaam maar zeker van de originele skyr uit IJsland genieten. Deze producten worden op een bijzondere wijze gemaakt en helpen de consument verantwoord te genieten van de originele skyr met een moderne twist. Zo komt de skyr… Lees verder ›

Kom dat zien op de Tankstation Vakbeurs: Philips Connectivity!

Na een periode van onderzoeken, testen en keuzes maken introduceert Newco de nieuwe Philips Connectivity lijn. “Connectivity is al jaren een niet meer weg te denken categorie in het tankstationkanaal. Even een vergeten oplader kopen, misschien ook nog een telefoonhouder, het vindt gretig aftrek in de tankshop. Hoog tijd om een nieuwe range toe te… Lees verder ›